Emergo staat voor: Plezierig wonen voor iedereen!

Emergo Almelo in aanbouw

190

Werknemers

2.000

Vrachten per jaar

3.600

Woningen per jaar

79

Gevolgde opleidingen

303.617

Vierkante meter dak per jaar

Emergo is opgericht in 2004. Sindsdien is ons bedrijf snel gegroeid.

Bekijk op de tijdlijn hieronder belangrijke en interessante mijlpalen in de ontwikkeling van Emergo.

Emergo begon aan de Voltaweg in Stadskanaal
oktober 2004

Start Emergo

Emergo Houtconstructies is in 2004 gestart door Koos Wessels en Hendrik-Jan Weggeman. Het begin was bescheiden: een gehuurde productiehal van 1.100 m² met daarvoor enkele bouwketen als kantoorvoorziening.

Emergo wint in 2008 de FD Gazellen award
november 2008

FD Gazellen Award

Emergo wint in 2008 de FD Gazellen Award van Noord-Nederland. Met een groei van 986,3% in de eerste drie jaar is Emergo het snelst groeiende bedrijf. Emergo eindigt nationaal op de derde plek.

Emergo bouwt in 2009 een nieuwe productielocatie in Stadskanaal
april 2009

Nieuwbouw in Stadskanaal

Emergo groeit door en bouwt in eigen beheer een splinternieuwe vestiging in Stadskanaal. Het pand van 3.000 m² wordt in april 2009 in gebruik genomen.

Emergo heeft de slachthuiskade niet meer.
oktober 2010

Nieuwbouw in Almelo

Omdat de roots van Koos Wessels in Twente liggen en deze regio veel timmerindustrie kent, opent Emergo ook een productievestiging in Almelo. Deze wordt in oktober 2010 in gebruik genomen.

Soest
september 2015

Eerste 'Stroomversnelling' project

De Stroomversnelling is een convenant tussen bouwers, woningcorporaties en overheid, die samenwerken aan de energierenovatie van sociale huurwoningen zonder kostenverhoging voor de huurders. Emergo levert renovatiedaken aan verschillende aannemers in Nederland.

In 2016 verbouwt Emergo zijn productielocatie in Stadskanaal
oktober 2016

Emergo breidt uit!

In 2016 breidt Emergo zijn locatie in Stadskanaal fors uit. Met een oppervlak van 10.000 m² is de fabriek nu ruim drie keer zo groot.

Emergo presenteerde in 2017 zijn energiedak Navitect II tijdens de bouwbeurs.
februari 2017

Lancering Navitect II

Tijdens de goedbezochte bouwbeurs in februari 2017 hebben we het concept van ons energiedak Navitect II geïntroduceerd. Onze ingenieurs hebben doelgericht gewerkt aan de ontwikkeling van dit fraaie energiedak.

Emergo visie uitgaven
februari 2017

Eerste uitgave Emergo Visie

Emergo Visie is het kwartaalblad van Emergo. Hierin schrijven wij over ontwikkelingen in de markt en ons innovatieve bedrijf. Ook komen onze klanten, relaties en co-makers aan het woord.

Jesse Versluijs geeft les in de Emergo School of Industry
oktober 2017

Start Emergo School of Industry

Wij delen graag onze kennis en ervaringen via de Emergo School of Industry: een interne school voor iedereen die graag meer wil weten over onze branche en werkwijzen en graag wat vrije tijd investeert om een branchecertificaat of zelfs een compleet diploma te halen.

Emergo bouwt een nieuwe locatie op het XL Business park in Almelo Twente.
april 2019

Start nieuwbouw in Almelo

Emergo blijft groeien en bouwt op het XL Businesspark in Twente een nieuwe productiefaciliteit. Het gebouw van 13.000 m² biedt onderdak aan de uitbreiding van productie van prefab daken en wanden die daar ook geheel worden afgewerkt.

Emergo is begonnen met het ontwikkelen van een prefab woning concept.
juli 2019

Ontwikkeling Premodu concept

Emergo is een industriële partner voor de grondgebonden seriematige woningbouw. Onze ambitie is een prefab modulair woningconcept te ontwikkelen, dat optimaal aansluit op wensen en behoeften van deze markt.

september 2019

Start productie in Almelo

Een aantal weken voor de opening van onze nieuwe productielocatie in Almelo is er gestart met de productie van daken en wanden. De opening werd gevierd tijdens de inspiratiedag van 2019.

160

Werknemers

59

Gevolgde opleidingen